6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 14. Tel.: 76/789-963

Sajtófigyelő

A városi kórház további támogatásáról döntött a kiskunfélegyházi képviselő-testület pénteki rendkívüli ülésén.

A Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet egyes szakrendeléseinek működtetéséhez, ellátási színvonalának emeléséhez tavaly nyújtott be támogatási kérelmet a félegyházi önkormányzathoz. Többek között a gyermekszakrendelés működtetéséhez kért támogatást, mert 20 órában csak akkor tudják fenntartani, ha az ellátás veszteségét fedezi az önkormányzat. A szemészeti, valamint a kardiológiai szakrendelés és a szív ultrahang várólistájának csökkentését is csak újabb szakorvosok alkalmazásával tudják biztosítani, ehhez azonban nem állt rendelkezésükre a megfelelő bérkeret. Ugyanakkor a sürgősségi fogadóhely is veszteségesen működik, amihez szintén az önkormányzat segítségét kérte a kórház vezetése.

Bővebben...

Egy tiszaalpári házaspárt vettek őrizetbe, akik új pszichoaktív anyagokat árultak. A házkutatás közben kézigránát formájú "pirotechnikai termékeket" is találtak a rendőrök.

A tiszaalpári házaspár otthonában február 17-én házkutatást tartottak a nyomozók. A konyhaszekrényben digitális mérleget, egy műanyag dobozban pedig bruttó 30,14 gramm zöld színű növényi anyagmaradványt találtak. A lefoglalt törmelék az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint új pszichoaktív anyagnak minősül.

Bővebben...

Öt éve rendeztek először vőfély- és zenekar-találkozót Tiszaalpáron. Tóth István helyi vőfély akkoriban ismerte meg a párját, az első találkozót közösen szervezték. A szombaton megrendezett ötödik találkozó előtt összeházasodtak.

Akik szeretik a lakodalmas zenét és a rigmusokat, azok mind jegyet váltottak a vőfély- és zenekar-találkozóra. Persze nem csak a községből, a környező településekről, de más megyékből is érkeztek érdeklődők. Ebben az évben a határon túlról, Vajdaságból is érkeztek vőfélyek, ráadásul nem csak férfiak, hanem nők is. Most tizenhét vőfély, közülük három hölgy jött el. A vőfélyek között akadt, aki minden alkalommal itt volt, de új jelenkezők is vannak minden esztendőben.

Bővebben...

A képregény mint műfaj népszerűsége töretlen, generációról generációra széles körben kedvelik Ezt bizonyítja a Katedra középiskola képregény-pályázata is, melyre idén is nagyon sok pályamunka érkezett.

A Katedra Középiskola 14. alkalommal hirdette meg  képregény-pályázatát, melyre 17 iskola 82 tanulója küldte be alkotását, Kecskeméttől Baján és Dabason át Békéscsabáig. A Like címmel meghirdetett versenyre beérkezett pályamunkákat a zsűri értékelte, majd a legjobbakból kiállítás nyílt a napokban az iskolában, ahol köszöntötték a díjazottakat is. Emellett az iskola honlapján a virtuális galériában valamennyi egy helyen látható.

Bővebben...

A Kárpát-medence legjobb kézműves alkotói közé választották Bene Ircsit a kiskunfélegyházi kosárfonó népi iparművészt. Munkásságát Gránátalma-díjjal jutalmazták a legutóbbi Országos Népművészeti Kiállításon. Az elismerést a világon is egyedülálló díszüvegfonással érdemelte ki.

Bővebben...

A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai szabálysértési eljárást indítottak a pirotechnikai termékek birtoklójával szemben.


petarda

 

Bővebben...

A szolgálaton kívüli körzeti megbízott és a szomszédok mentették meg a 77 éves nénit, akinek a lakásában robbant fel a gázpalack tegnap délután Tiszaalpáron.

2015 10 egy nenit mentettek meg tegnap tiszaalparon

Bővebben...