6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 14. Tel.: 76/789-963

A képregény mint műfaj népszerűsége töretlen, generációról generációra széles körben kedvelik Ezt bizonyítja a Katedra középiskola képregény-pályázata is, melyre idén is nagyon sok pályamunka érkezett.

A Katedra Középiskola 14. alkalommal hirdette meg  képregény-pályázatát, melyre 17 iskola 82 tanulója küldte be alkotását, Kecskeméttől Baján és Dabason át Békéscsabáig. A Like címmel meghirdetett versenyre beérkezett pályamunkákat a zsűri értékelte, majd a legjobbakból kiállítás nyílt a napokban az iskolában, ahol köszöntötték a díjazottakat is. Emellett az iskola honlapján a virtuális galériában valamennyi egy helyen látható.


A képregények rendkívül népszerűek a fiatalok körében. A képzőművészeti verseny célja a tehetséges és kreatív diákok felkutatása, rajzi, grafikai felkészültségének megismerése és értékelése.

A kiállított lapokon a gyermeki fantáziát tükröző változatos képkockák álltak össze cselekményekké. A pályaművek témája szabadon választott volt, ezzel önálló, minden tekintetben egyéni alkotómunkára ösztönözték a fiatalokat. A kiállított képkockákon kedves, vicces és meghökkentő kalandok, rémtettek egyaránt megelevenedtek. Az alkotók bármilyen technikát alkalmazhattak, így a grafikai és festészeti technikák mellett a nagyobbak a számítógépes digitális eljárásokkal is kísérleteztek.

A tárlaton köszöntötték a díjazottakat is

A díjkiosztón dr. Király László professzor, a Katedra Iskolai Alapítvány Felügyelő bizottságának elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Lovas Tibor művésztanár, a zsűri nevében is szólt az egybegyűltekhez.

Az általános iskolásoknál külön díjazták az alsósokat, kecskeméti sikerek születtek. Első lett Sándor Boglárka (Kiskun Művészeti Alapfokú Iskola), második Puliusz Edvin (Kodály), harmadik megosztottan Nagy Luca (Ménteleki Általános Iskola) és Kántor Viola (Kodály). A felsősöknél első helyezést ért el Hegedűs András (Kertvárosi Iskola, Kecskemét) és Dobi Réka (Sugovica Sportiskola, Baja). A nyolcadikosokat külön értékelték. Első helyen végzett Lakó Dorka (Kodály, Kecskemét), második  Várkonyi Viktória (Kodály, Kecskemét), harmadik Fapál Emese (Szt. János iskola, Dabas-Sári) és Palatinus Liliána (Árpád fejedelem iskola, Tiszaalpár). Díjazott lett Nádházi Szilárd és Bakos Levente, mindketten a kecskeméti Béke iskola diákjai. A középiskolásoknál első lett Csóka Dóra (Türr középiskola, Baja), második Szabó Lara (Katedra, Kecskemét), harmadik Gáspár Noémi (Szeberényi Gusztáv középiskola, Békéscsaba). Külön díjazták Szoboszlay Eszter katedrás 11 fős csoportját, akik közösen alkotással neveztek be.