6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 14. Tel.: 76/789-963

Egy tiszaalpári házaspárt vettek őrizetbe, akik új pszichoaktív anyagokat árultak. A házkutatás közben kézigránát formájú "pirotechnikai termékeket" is találtak a rendőrök.

A tiszaalpári házaspár otthonában február 17-én házkutatást tartottak a nyomozók. A konyhaszekrényben digitális mérleget, egy műanyag dobozban pedig bruttó 30,14 gramm zöld színű növényi anyagmaradványt találtak. A lefoglalt törmelék az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint új pszichoaktív anyagnak minősül.

A páros 2015 augusztusától rendszeresen kereskedett a bódító hatású anyaggal. Az otthonukban vásárlók - pénz hiányában - akár bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakkal is fizethettek a "zsályáért" - írja a police.hu.

A rendőrök a lakásban pirotechnikai termékeket is találtak, amelyeket elkoboztak. A házaspárral szemben polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek a rendőrőrs munkatársai.

A tiszakécskei rendőrök február 17-én 10 óra 10 perckor elfogták a gyanúsítottakat. A nyomozók kezdeményezik az őrizetbe vett házaspár előzetes letartóztatásának indítványozását.